Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Локација на Општината

 

 

Координати: 41°22' и  41°30' северна географска широчина и  22°35' и 23°45' источна географска должина
Местоположба: На крајниот југоисток на Република Македонија, веднаш под тромеѓето на меѓудржавните граници со Бугарија и Грција сместена е плодната Струмичка котлина, а во нејзиниот западен дел и истоимената општина Струмица.
Надморска височина: 256 m
Површина: 485,59 km2
Жители: 54.676
Густина на населеност: Над 100 жители на 1 км2
Населени места: 25
Оддалеченост: 150 km од Скопје, 115 км од Солун (Р.Грција), 210 км од Софија (Р.Бугарија), 40 км од граничен премин Стар Дојран (кон Грција), 45 км од граничен премин Богородица (кон Грција), 22 км од граничен премин Ново село (кон Бугарија)

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544