Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Баница


Баница

Оддалеченост

2 km

Надморска височина

250 мнв

Катастарска површина

742 ha

Број на жители

1137

Национална структура на населението

1129 Македонци, 2 Срби, 1 Бошнаци 5 Останати.

Број на домаќинства

272

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

236 ha

Инфраструктурна опременост

асфалтирана патна мрежа, водовод, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

2

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Сандо Масев
-Струмин Гроб

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544