Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Банско

Банско

Оддалеченост

12 km

Надморска височина

275 мнв

Катастарска површина

2373 ha

Број на жители

1992

Национална структура на населението

1064 Македонци,900 Турци, 17 Роми, 2 Албанци, 3 Срби, 6 Останати.

Број на домакинства

465

Претежно занимање на населението

Земјоделие, Туризам.

Обработливо земјиште

417 ha

Инфраструктурна опременост

Aсфалтирана патна мрежа,водовод во туристичкиот комплекс, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

22

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Маршал Тито
-Црква "Св. Петка"
-Пошта
-Центар за рехабилитација Бања Банско
-Хотел Цар Самуил
-Хотел Дукат
-Дом на пензионери Спиро Захов
-Осмунда Регалис, ендемичен вид на папрат, единствен на Балканот, се употребува во текстилната индустрија

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544