Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Белотино

Белотино

Оддалеченост

16 km

Надморска височина

518 мнв

Катастарска површина

808 ha

Број на жители

29

Национална структура на населението

29 Македонци.

Број на домакинства

11

Претежно занимање на
населението

Земјоделие, Сточарство

Обработливо земјиште

40 ha

Инфраструктурна опременост

Електрична мрежа
телекомуникациски врски

Активни правни лица

/

Други карактеристики

-Црква Св.Ѓорѓија
-Викенд куќи

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544