Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Габрово

Габрово

Оддалеченост

15,5 km

Надморска височина

300 мнв

Катастарска површина

1883 ha

Број на жители

399

Национална структура на населението

398 Македонци, 1 Останати.

Број на домакинства

113

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

306 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

4

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Гоце Делчев
-Црква Св.Илија
-Водопад на река Барлен
-Спомен плоча на паднати борци од НОБ

 

 

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544