Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Добрејци

Добрејци

Оддалеченост

3 km

Надморска височина

230 мнв

Катастарска површина

552 ha

Број на жители

1764

Национална структура на населението

1764 Македонци.

Број на домакинства

460

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

453 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

34

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Сандо Масев
-Црква св.Илија
-Дом на култура
-Земјоделско здружение Еко-Градинар
-ФК Илинден

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544