Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Костурино

Костурино

Оддалеченост

12 km

Надморска височина

440 мнв

Катастарска површина

2455 ha

Број на жители

1280

Национална структура на населението

1276 Македонци, 1 Турци, 2 Срби, 1 Останати.

Број на домакинства

358

Претежно занимање на населението

Земјоделие, Сточарство, Производство на вар

Обработливо земјиште

575 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, водовод, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

19

Други карактеристики

-Подрачно основно училиште Даме Груев
-Амбуланта
-Пошта
-ФК Голак

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544