Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Куклиш

Куклиш

Оддалеченост

4 km

Надморска височина

250 мнв

Катастарска површина

2198 ha

Број на жители

2532

Национална структура на населението

2529 Македонци, 2 Срби, 1 Останати.

Број на домакинства

696

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

600 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, водовод, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

35

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Даме Груев
-Црква Св.Анастасиј
-Манастир Св. 15 Тивериоплоски Маченици
-Амбуланта
-Пошта
-Дом на култура
-Спомен костурница на паднати борци од НОБ
-ФК Кукла

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544