Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Муртино

Муртино

Оддалеченост

8 km

Надморска височина

212 мнв

Катастарска површина

1640 ha

Број на жители

2209

Национална структура на населението

2203 Македонци, 2 Срби, 4 Останати.

Број на домакинства

763

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

688 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, водовод, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

36

Други карактеристики

-Основно училиште Маршал Тито
-Црква Св.Ѓорги
-Пошта
-Амбуланта
-Бензинска пумпа
-Земјоделско здружение Агро Унија
-Ветеринарна Станица
-Дом на култура
-Спортска сала
-ФК Младост

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544