Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Просениково

Просениково

Оддалеченост

4.5 km

Надморска височина

226 мнв

Катастарска површина

507 ha

Број на жители

1550

Национална структура на населението

1543 Македонци, 5 Срби, 2 Останати.

Број на домакинства

358

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

373 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

17

Други карактеристики

-Основно Училиште Герас Цунев
-Црква Рождение на Пресвета Богородица
-Дом на култура

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544