Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Раборци

Раборци

Оддалеченост

6 km

Надморска височина

370 мнв

Катастарска површина

419 ha

Број на жители

105

Национална структура на населението

105 Македонци.

Број на домакинства

31

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

18 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, водовод, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

1

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Даме Груев
-Црква Св.Кирил и Методиј
-ХМС Маркова река
-Викнд куќи

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544