Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Рич

Рич

Оддалеченост

21 km

Надморска височина

509 мнв

Катастарска површина

2450 ha

Број на жители

382

Национална структура на населението

381 Македонци, 1 Срби.

Број на домакинства

103

Претежно занимање на населението

Земјоделие, Сточарство, Производство на Вар

Обработливо земјиште

453 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

2

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Маршал Тито
-Црква Св. Кирил и Методиј
-Дом на култура

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544