Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населени места

Населено место - Добрејци

Добрејци

Оддалеченост

3 km

Надморска височина

230 мнв

Катастарска површина

552 ha

Број на жители

1764

Национална структура на населението

1764 Македонци.

Број на домакинства

460

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

453 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

34

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Сандо Масев
-Црква св.Илија
-Дом на култура
-Земјоделско здружение Еко-Градинар
-ФК Илинден

 

 

 

Населено место - Дабиља

Дабиља

Оддалеченост

4 km

Надморска височина

221 мнв

Катастарска површина

760 ha

Број на жители

1946

Национална структура на населението

1941 Македонци, 5 Срби.

Број на домакинства

531

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

612 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

47

Други карактеристики

-Основно училиште Кирил и Методиј
-Црква Св.Тројца
-Амбуланта
-Дом на култура
-Споменик на Атанас Караманов

 

 

 

Населено место - Градско Балдовци

Градско Балдовци

Оддалеченост

3 km

Надморска височина

223 мнв

Катастарска површина

432 ha

Број на жители

755

Национална структура на населението

755 Македонци.

Број на домакинства

239

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

308 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

6

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Никола Вапцаров
-Црква Св.Илија
-Дом на култура
-Фудбалски клуб Тркајна

 

 

 

Населено место - Габрово

Габрово

Оддалеченост

15,5 km

Надморска височина

300 мнв

Катастарска површина

1883 ha

Број на жители

399

Национална структура на населението

398 Македонци, 1 Останати.

Број на домакинства

113

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

306 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

4

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Гоце Делчев
-Црква Св.Илија
-Водопад на река Барлен
-Спомен плоча на паднати борци од НОБ

 

 

 

 

 

Населено место - Водоча

Водоча

Оддалеченост

4 km

Надморска височина

314 мнв

Катастарска површина

942 ha

Број на жители

318

Национална структура на населението

316 Македонци, 2 Срби.

Број на домакинства

87

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

273 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

3

Други карактеристики

-Подрачно Основно училиште Сандо Масев
-Манастир Св.Леонтиј - седиште на Митрополитот Струмички Владиката Наум
-ХМС Водоча

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544