Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

 

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџет за 2016 година

Буџетите на општината за 2015 година и пред неа, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2018 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

ОБЈАВА на Барањето за Усогласување со оперативен план на : АД ЖИТО СТРУМИЦА Струмица

Врз основа на член 136 став 1 , став 2 и став 3 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/2005, Сл.в РМ бр:81/2005, Сл.в на РМ бр:24/2007,Сл.в на РМ бр:159/08, Сл.в на РМ бр:83/2009 ,Сл.в на РМ бр:48/2010 Сл.в на РМ бр.124/2010, Сл.в на РМ бр.51/2011 и Сл.в на РМ бр.123/12 ) Градоначалникот на Општина Струмица врши:ОБЈАВА
на Барањето за Усогласување со оперативен план на :
АД ЖИТО СТРУМИЦА  Струмица


Врз основа на член 135 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/2005, Сл.в РМ бр:81/2005, Сл.в на РМ бр:24/2007, Сл.в на РМ бр:159/08, Сл.в на РМ бр:83/2009, Сл.в на РМ бр:48/2010, Сл.в на РМ бр.124/2010, Сл.в на РМ бр.51/2011 и Сл.в на РМ бр.123/12) , Операторот на инсталацијата  АД ЖИТО СТРУМИЦА Струмица поднесе Барање за Дозвола за усогласување со оперативен план . Врз основа на член 136 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/2005, Сл.в РМ бр:81/2005, Сл.в на РМ бр:24/2007, Сл.в на РМ бр:159/08, Сл.в на РМ бр:83/2009, Сл.в на РМ бр:48/2010 Сл.в на РМ бр.124/2010, Сл.в на РМ бр.51/2011 и Сл.в на РМ бр.123/12 ) Градоначалникот на општина Струмица ја информира заинтересираната јавност  дека сите потребни информации за Барањето за Дозвола за усогласување со оперативен план, ќе бидат достапни во:
Просториите на општина Струмица, во одделението за Заштита на животната средина,
телефон 034/348-030 локал 143
На web страната на општина Струмица www.strumica.gov.mk
На електронска адреса на одделението за Заштита на животната
средина  Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Писмено обраќање до општина Струмица, ул.„Сандо Масев„ бр.1, 2400 Струмица
Време за увид во планскиот документ ќе биде од 8:00 - 16:00 часот, во периодот  од  28.01.2013 до 26.02.2013  година ( 30 дена ).   © 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544