Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Спортска гимнастика

Спортска гимнастика

Спортската гимнастика во Струмица има длабоки корени и сите активности поврзани со неа се тесно поврзани со ДТВ"Партизан". Со изградбата на спортската сала "Партизан" гимнастиката зема голем замав и во неа се вклучуваат голем број на младинци од Струмица.

alt


Имиња кои оставиле белег во спортската гимнастика во Струмица:

Горги Јанков, Ристо Колев, Атанас Мечев, Никола Николов, Борис Ричлиев, Милан Миланов, Пецо Фончев, Ацо Тушев, Момчило Петровски, Зоран Спасов, Кире Мутавчиев, Марко Јаков, Пепи Каракашев, Дарко Василев, Грозда Шарламанова-Попова, Марија Јанкова, Светлана Костова, Светлана Балван, Христина Стојкова и други.

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544