Издавање на Нацрт- Б интегрирана еколошка дозвола за заштита на животната средина на Доо .. АЛМАКС “ Струмица Инсталација за производство на рафинирано масло за јадење PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Март 2017 13:19

Врз основа на член 113 и  член 122 став 4 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 123/12, 93/13, 187/13 , 42/14, и 44/15, 129/15, 192/15 и 39/16  ) , Градоначалникот на општина Струмица , издаде Нацрт Б- Интегрирана еколошка дозвола

 
Издавање на Нацрт- Б интегрирана еколошка дозвола за заштита на животната средина на ДПТУ ,,ОГРАЖДЕН –МИКРОМИКС” СТРУМИЦА Инсталација за Микронизирање на калциум карбонат PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Март 2017 13:17

Врз основа на член 113 и  член 122 став 4 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 123/12, 93/13, 187/13 , 42/14, и 44/15, 129/15, 192/15 и 39/16   ) , Градоначалникот на општина Струмица , издаде Нацрт Б- Интегрирана еколошка дозвола

 
Издавање на Нацрт- Б интегрирана еколошка дозвола за заштита на животната средина на AД ,, КЛАНИЦА СО ЛАДИЛНИК” СТРУМИЦА Инсталација за колење и обработка на месо од крупна и ситна стока PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Март 2017 13:14

Врз основа на член 113 и  член 122 став 4 од Законот за заштита на животната средина (Сл.в на РМ бр:53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 123/12, 93/13, 187/13 , 42/14, и 44/15, 129/15, 192/15 и 39/16   ) , Градоначалникот на општина Струмица , издаде Нацрт Б- Интегрирана еколошка дозвола

 
Ученици од ООУ „Видое Подгорец“ ја посетија Противпожарната единица на Струмица PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Март 2017 13:08

Во рамките на редовната настава, ученици од седмите одделенија од основното општинско училиште „Видое Подгорец“ ја посетија Територијалната професионална противпожарна единица на Струмица. Тие на лице место имаа можност да се запознаат со работата на пожарникарите, го разгледаа возниот парк со кој што располага единицата и им беа објаснети постапките во случај на пожар и други елементарни непогоди. Територијалната професионална противпожарна единица и во изминатиот период била посетувана од ученици и вршела посети на училишта со што ја потврдува нејзината постојана отвореност за соработка.

 
Парталов: Лага е дека за асфалтирање на една иста улица во општина Струмица биле распишани четири посебни договори PDF Печати Е-пошта
Вторник, 14 Март 2017 16:09

Секретарот на општина Струмица, Кирил Парталов, денеска, одржа прес конференција, а по повод соопштението од Јавното обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција

Интегрален текст од прес конференцијата:

 
Општините Струмица и Петрич потпишаа Меморандум за меѓусебно разбирање и соработка PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 13 Март 2017 00:00

Водени од желбата за развој и зацврстување на пријателските односи и соработката помеѓу двете општини, а со цел зближување на двата региона преку интензивирање на соработката во областите на економијата, културата, туризмот, образованието, спортот, и социјалните дејности, вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов и градоначалникот на општина Петрич од Република Бугарија, Димитар Брчков, денеска, потпишаа Меморандум за меѓусебно разбирање и соработка водени од принципите на доверба, заедничко разбирање и соработка.

 
«ПочетокПред123456СледноКрај»

Страница 3 од 6
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Оглас за одобрување на возни редови за нови линии и за промена на возни редови во општинскиот линиски превоз на патници на подрачјето на општина Струмица за 2017 година линк

Повик за грант за проектот “Граѓанско учество за локална демократија”. Проектот го имплементираат Фондација Отворено општество – Македонија (ФООМ) и Центарот за развој на локална демократија (ЦРЛД) линк


Повик за доделување грантови на граѓански организации од областа на културата во општините Струга, Струмица и Центар линкЈавен повик за избор на претпријатија од Општина Струмица за учество на два регионални саеми во Кукуш, Грција и Кичево линк


Апликационен формулар ЗА ИЗБОР НА УЧЕСНИЦИ НА ОБУКИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ ,,Бизнис Мрежа С-К-К” линкАнкетен лист за изготвувањето на ЛЕАП  за општина Струмица и да се утврди промената на состојбата со животната средина во последните 5 години. линк


Прашалник за отпад од домаќинства во Oпштина Струмица линк


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор