Во Баница се изведува приклучна водоводна линија PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 Март 2017 08:36

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ освен во градот, деновиве работи и во населеното место Баница. Таму, екипите на јавното претпријатие изведуваат приклучна водоводна линија со која, според Стојан Ефтимов раководител на единицата „Водовод и канализација“, трајно ќе се реши проблемот со водоснабдувањето.Инвестицијата за оваа водоводна линија од страна на општина Струмица и вредноста на договорот изнесува 809 илјади денари.

 
Одлука за распределба на финансиски средства од Програма V2 од Буџетот на Општина Струмица за 2017 година PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Март 2017 14:25

Финансиските средства од Програма од Буџетот на Општина Струмица за 2017,  по објавениот Јавен повик за прибирање Програми од здруженија и фондации од Општина Струмица во рамките на Стратегијата за социјална заштита на своите граѓани – Акцискиот план 2015 – 2020, Програмата V2 –  Социјaлна заштита  / Трансфер до НВО бр.  23-65/1 од 02.03.2017 и  Записникот од Комисијата за спроведување на јавен повик бр. 23-65/8 од 20.03.2017 се распределуваат на следниве здруженија/фондации: линк

 
Одлука за распределба на финансиски средства од Програма G1 од Буџетот на Општина Струмица за 2017 година PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Март 2017 14:17

Финансиските средства од Програма од Буџетот на Општина Струмица за 2017,  по објавениот Јавен повик за прибирање проекти од здруженија и фондации од Општина Струмица во рамките на Стратегиите - Акциските планови за „Локален економски развој на Општина Струмица 2016-2020, Култура 2017-2022, Развој на Образованието 2015-2020, Млади 2015-2020, Соработка со граѓанскиот сектор 2015-2020“, кои ќе бидат финансирани од Програмaта за активностите на општина Струмица за областа на локалниот економски развој и туризмот во 2017 година, од G1 Поддршка на ЛЕР, од Буџетот на Општина Струмица за  2017 година бр.  23-64/1 од 02.03.2017 и  Записникот од Комисијата за спроведување на јавен повик бр. 23-64/25 од 22.03.2017 се распределуваат на следниве здруженија/фондации: линк

 
Костадинов: Со поддршката на НВО секторот општина Струмица го интензивира прогресот на заедницата PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Март 2017 14:20

Вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, денеска, уште еднаш ја потврди транспарентноста и отчетноста на општината, информирајќи ја јавноста за финансиската поддршка на здруженијата на граѓани и фондации од општинскиот буџет за 2017 година. Сакам да ја информирам целокупната струмичка јавност, дека општина Струмица согласно својата Програма за работа и Буџетот за 2017 година,  останува верна на своите заложби за финансиска поддршка на здруженијата на граѓани и фондациите, како што тоа го правеше и во изминатите години.

 
Продолжува изведбата на водоводната и канализационата инфраструктура за станбените комплекси во поранешната касарна PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Март 2017 14:09

Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со поинтензивни активности на просторот на поранешната касарна каде што согласно новите урбанистички планови се градат повеќе станбени комплекси. Според Андреј Тошев, раководител на одделението за проектирање, надзор и контрола во ова јавно претпријатие, со тоа се наметна потребата од проширување на водоводната и канализационата инфраструктура.

 
Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач PDF Печати Е-пошта
Среда, 29 Март 2017 12:53

Комисија за спроведување на постапката и програмата за полагање на испитот за добивање на сертификат за авто – такси возач при општина Струмица го објавува следниот распоред за полагање на испит и тоа:

 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

Страница 7 од 14
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 42 урбана единица 5 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 30 урбана единица 4 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 14 урбана единица 2 во Струмица линк


сите огласи...


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор