Се одржа обуката „Косме и Хоризонт 2020” PDF Печати Е-пошта
Среда, 03 Мај 2017 14:00

Последната од низата обуки во рамки на проектот „Бизнис Мрежа С-К-К”, „Косме и Хоризонт 2020”, се одржа во хотел „Сириус“, Струмица во периодот од 25 до 28 април, 2017 година.На почетокот на обуката, учесниците беа поздравени од страна на вршителот на должност градоначалник на општина Струмица Костадин Костадинов, кој истакна дека со досегашната успешна реализација на овој проект, се постигнува неговата цел - создавање и унапредување на можностите за соработка помеѓу претпријатијата од Струмица, Кичево и Кукуш и овие можности не треба да се сведат само на прекуграничниот регион, туку да бидат поттик за пошироко поле на дејствување од страна на самите стопански субјекти.

 
Во училиштето во Просениково се реализираше Отворен ден со родителите PDF Печати Е-пошта
Вторник, 02 Мај 2017 14:40

Наставниците, учениците и родителите со заеднички труд го разубавија основното општинско училиште „Герас Цунев“ од Просениково. Како и во минатите години така и оваа учебна година во петокот се реализираше отворен ден со родители под мотото „Училиштето- мој втор дом". Сите заедно реализираа повеќе активности за ентериерно и екстериерно уредување на училишниот простор, со што му дадоа нов лик на училиштето.


 
Од денеска започна запишувањето на ученици во прво одделение PDF Печати Е-пошта
Вторник, 02 Мај 2017 14:34

Одделението за образование при општина Струмица, согласно Законот за основно образование и Законот за просветна инспекција, ги известува родителите дека од денеска започна уписот на ученици во прво одделение за учебната 2017/18 година во сите општински основни училишта. Запишувањето во прво одделение е задолжително за сите деца кои ќе наполнат 6 години до крајот на календарската 2017 година.

 
«ПочетокПред123456789СледноКрај»

Страница 9 од 9
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 42 урбана единица 5 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 30 урбана единица 4 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 14 урбана единица 2 во Струмица линк


сите огласи...


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор