Учениците од СОУ „Никола Карев“ од Атина се вратија со нови искуства PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 20 Март 2017 13:00

Учениците од машинската струка, образовен профил автомеханичар од средното општинско училиште „Никола Карев“ од Струмица, се вратија од Атина со нови искуства. Тие таму престојуваа 15 дена како дел од проектот Еразмус и имаа можност да се запознаат со тамошната како практична, така и теоретска настава. Посетија средно техничко училиште, музеј на автомобили, автомеханичарски сервиси и работилници, музеј на воени бродови, сервиси за автоделови, а во слободното време посетија голем број културни знаменитости. Во Атина присуствуваа вкупно 10 ученици, под менторство на професорот од машинската струка, Зоран Петков.


 
Транспарентноста и отчетноста на општина Струмица потврдена со факти PDF Печати Е-пошта
Петок, 17 Март 2017 16:01

 Според 74 индикатори, општина Струмица е прва општина во Македонија по добро владеење, транспарентност и отчетност според резултатите од проектот „Лотос“ кој траеше повеќе од една година а се спроведе во 44 општини во Република Македонија, меѓу кои и општина Струмица.

 
Советот ја одржа 51-та седница, а поради заминувањето на советниците од ВМРО ДПМНЕ не се одржа продолжението на 50-та седница PDF Печати Е-пошта
Петок, 17 Март 2017 14:42

Советот на општина Струмица денеска ја одржа 51-та седница на која беа усвоени информации и повеќе предлог – одлуки, а кои се во интерес на граѓаните на Општината. За денеска беше закажано и продолжението на 50-та седница, но истото не се одржа заради тоа што советниците од ВМРО ДПМНЕ и Социјалистичката партија ја напуштија седницата и со тоа им го скратија правото на граѓаните и правните лица да ја продолжат постапката за легализација на своите објекти бидејќи ги чекаа одлуките на Советот на општина Струмица.

 
Општина Струмица успешно ја испишува својата транспарентна и отчетна приказна PDF Печати Е-пошта
Четврток, 16 Март 2017 15:08

Отчетна, одговорна, транспарентна и секогаш отворена за соработка со граѓаните, ова се квалификациите кои што општина Струмица ги добиваше од извршените истражувања на релевантни фактори во изминатите 12 години. Секогаш и секаде прва во истражувањата со различни индикатори и со најдобри европски практики на локално ниво. Според 74 индикатори, општина Струмица е прва општина во Македонија по добро владеење, транспарентност и отчетност според резултатите од проектот „Лотос“ кој траеше повеќе од една година а се спроведе во 44 општини во Република Македонија, меѓу кои и општина Струмица. 

 
Општина Струмица на завршен настан од Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието PDF Печати Е-пошта
Четврток, 16 Март 2017 10:01

Во рамките на Проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието, имплементиран од Македонскиот центар за граѓанско образование од Скопје, општина Струмица преку учеството на учениците и наставниците од основното општинско „Маршал Тито“ од Струмица, претставници од сите основни и средни училишта од општина Струмица и општинскиот просветен инспектор од општина Струмица, беше дел од завршниот настан на Проектот.

 
Преку „Систем 48“ во февруари решени се 85 проблеми на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 Март 2017 14:36

Во општинскиот сервис „Систем 48“ во текот на месец февруари биле доставени вкупно 107 пријави, од кои решени и одговорени се 85 пријави. Останатите 22 се во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. 

 
«ПочетокПред12345678910СледноКрај»

Страница 10 од 14
 

Прашајте го градоначалникот
Средба со градоначалникот


Струмица се сака со делаОбоден канал проект за
долги години спокојни граѓани


  Огласна табла


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 42 урбана единица 5 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 30 урбана единица 4 во Струмица линк


Соопштение за јавна анкета и јавна презентација на Нацрт ДУП за дел од блок 14 урбана единица 2 во Струмица линк


сите огласи...


        Буџет 2017


Буџет на општина Струмица за 2017 година


Буџет на општина Струмица за 2016 година


Буџет на општина Струмица за 2015 година


Буџетите на општината пред 2015 година и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2017 кои се поставени на општинската веб страницаПријави корупција


СИСТЕМ48

Социјална карта
Е - Информатор