Прашајте го градоначалникотСредба со градоначалникот

preporaki baner
kvalitet vozduh
 

Буџет за 2019 година

Буџет за 2018 година

Буџет за 2017 година

Буџетите на општината за 2016 година и за претходни години, а и сите измени, дополнувања и ребаланси можат да се најдат во службените гласници од 2005-2019 кои се поставени на општинската веб страница или во делот општи акти.

Социјална карта на општина Струмица

Населено место - Дабиља

Дабиља

Оддалеченост

4 km

Надморска височина

221 мнв

Катастарска површина

760 ha

Број на жители

1946

Национална структура на населението

1941 Македонци, 5 Срби.

Број на домакинства

531

Претежно занимање на населението

Земјоделие

Обработливо земјиште

612 ha

Инфраструктурна опременост

Асфалтирана патна мрежа, електрична мрежа, телекомуникациски врски

Активни правни лица

47

Други карактеристики

-Основно училиште Кирил и Методиј
-Црква Св.Тројца
-Амбуланта
-Дом на култура
-Споменик на Атанас Караманов

 

 

 

© 2005-2018 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544