Во Струмица се одржа работилница „ЕУ за тебе“

Струмица денеска беше домаќин на кампањата на делегацијата на Европската унија „ЕУ за тебе“. Во големата сала на домот на АРМ се одржа работилница за механизмите и финансиската поддршка од ЕУ, на која Никола Бертолини, раководител за соработка при делегацијата на Европската унија, ги презентираше можностите за финансирање од европските фондови на локалната власт, граѓанските организации, бизнисмените и земјоделците во следните три години. На работилницата присуствуваше и градоначалникот Коста Јаневски. Струмица е на врвот на општините по искористувањето на средства од европските фондови и понатаму ќе ги користи сите свои капацитети за реализација на проекти со европски пари кои што ќе бидат во интерес на граѓаните.

© 2005-2019 Општина Струмица, ул."Сандо Масев" бр.1, 2400 Струмица, Република Македонија, тел.00389(0)34 348030, факс.(034)320544